Socialpolitik

Klare Venstre-prioriteter i millionaftale for udsatte danskere

Venstres socialordfører Anni Matthiesen. Foto: Thomas Schønning.

3. marts 2023 kl. 13:16

Der blev plads til en række klare Venstre-prioriteter, da et bredt flertal i Folketinget i dag landede en aftale om 947 millioner kroner til en række foreninger og organisationer på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

Et bredt flertal i Folketinget er i dag blevet enige om udmøntningen af den såkaldte SSA-reserve, hvor 947 millioner kroner målrettes forskellige indsatser på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

Årets aftale er også påtrykt en række store Venstre-aftryk, hvilket glæder Venstres socialordfører Anni Matthiesen, som har været med til at forhandle aftalen på plads.

”Vi har i Venstre lagt mange kræfter i forhandlingerne om fordeling af SSA-reserven og jeg er som Venstres socialordfører glad for, at vi er nået i mål med en bred politisk aftale om fordelingen”, siger Venstres socialordfører og fortsætter:

”Særligt glæder jeg mig over at vi med dagens aftale både støtter unge på kanten, som gerne vil ind på arbejdsmarkedet, og hjælper landets virksomheder til at udvikle socialt ansvar. Samtidig er der også projekter, som sikrer jobs til unge med særlige behov og midler til et projekt, der styrker forebyggelsen af mistrivsel blandt piger og unge kvinder. Alt i alt en mangesidet aftale, som gør livet lettere for både sårbare unge og mennesker på kanten”.

Blandt de projekter, som Venstre har fået med, finder man blandt andet organisationen Joballiancen, som hjælper unge med særlige behov i job, samt GirlTalk, der arbejder for at forebygge den stigende mistrivsel blandt piger og unge kvinder.

Og så er det også lykkes at finde midler til organisationen HighFive, som hjælper unge mennesker ud af kriminalitet eller dårligt selskab, til at komme i job og blive selvforsørgende.  

Derudover udmønter aftalen også næsten 200 millioner kroner til til en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste