Venstre

Formanden ser frem mod den nye politiske sæson: Venstre skal videre

Venstres folketingsgruppe og medlemmer af Europa-Parlamentet til årets sommergruppemøde

Af Jakob Ellemann-Jensen

18. august 2023 kl. 13:24

I dag mødtes Venstres folketingsgruppe til vores årlige sommergruppemøde i smukke Himmerland.

Det var første gang, jeg mødte hele Folketingsgruppen og vores medlemmer af Europa-Parlamentet samlet, siden jeg sygemeldte mig i februar. Det har jeg glædet mig helt enormt til. Troels og Stephanie har gjort en kæmpe indsats sammen med hele folketingsgruppen, mens jeg var væk. Det har jeg takket dem for på sommergruppemødet.

Nu skal vi videre sammen.

Vi kigger ind i et spændende folketingsår, hvor vi i Venstre glæder os til at levere stærke, politiske resultater, som gør Danmark friere og rigere, og som vi i Venstre kan og skal være stolte af.

I den nye politiske sæson kommer vi til at fremlægge en skattereform, hvor vi, som aftalt i regeringsgrundlaget, sænker skatten for danskerne. Men vi kommer ikke til at stoppe der. Regeringen vil også præsentere flere skattelettelser, når vi senere på året fremlægger vores 2030-plan.

Samtidig kommer vi til at levere konkrete politiske svar på en lang række prioriteter for Venstre. Vi kommer til at investere i vores landdistrikter. For der skal være gode muligheder for at bo og arbejde uden for de store byer. Det vil Venstres landdistriktsminister Louise Schack Elholm præsentere et forslag til.

Vi kommer også til at investere i dansk erhvervsliv og iværksætterne, så det bliver mere attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark. Det er klassisk Venstrepolitik.

Herudover kommer vi til at investere i erhvervsskolerne, så vi kan gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, og vi vil sikre, at en erhvervsuddannelse fremover åbner flere muligheder. Venstre gik til valg på at styrke erhvervsuddannelserne, og det glæder jeg på til at tage fat på.

Det er blot nogle af de ting, vi kommer til at bruge efteråret på. Og så har jeg slet ikke nævnt de historiske investeringer i Danmarks forsvar og sikkerhed. Eller arbejdet med at sætte den offentlige sektor fri. Styrkelsen af psykiatrien og vores sundhedsvæsen. Eller klimapolitikken, hvor vi kommer til at fortsætte med at implementere løsninger, der gør en reel forskel for klimaet, og som ikke bare lyder rigtige.

Jeg er overbevist om, at fremtiden er lys for Venstre. Vi har truffet et valg om at tage ansvar og gå i regering. Det kommer danskerne til at se og mærke i de kommende år. Det er sådan, vi kan gøre os fortjent til deres tillid og til deres stemme igen.

Venstre kommer fremover til at søge indflydelse for at få vores politik gennemført i stedet for at låse os til en politisk blok. Det kan derfor være i en regering med de blå partier, eller der kan være i et regeringssamarbejde over midten. Det afhænger i sidste ende af, hvor vi kan få gennemført mest liberal Venstrepolitik.  

Jeg vil derfor opfordre de andre blå partier til at søge samarbejdet og spille med, i stedet for at bruge deres energi på at skælde ud på Venstre. Min hånd er i hvert fald strakt frem til de partier, som vil samarbejde, søge indflydelse og tage ansvar.

Jeg ser frem til at tage hul på arbejdet sammen med resten af Venstre. Og jeg glæder mig til at komme rundt i hele Danmark på min turne i de kommende måneder. Så jeg kan møde Venstres bagland og tanke nye ideer og energi til regeringssamarbejdet. For nu skal vi videre sammen. 

Med venlig hilsen
Jakob Ellemann-Jensen

Jakob Ellemann-Jensen

Hovedbestyrelsesmedlem

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste