Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

En erfaren leder i usikre tider

En mere usikker verden

Vi oplever i disse år store forandringer. Demokrati, frihed og fællesskaber er under pres.

  • Årtiers internationale samarbejde er afløst af opbrud
  • Brexit truer det europæiske fællesskab
  • En amerikansk præsident vender verden ryggen og bygger mure. Både ved grænsen og for frihandlen
  • Et Rusland med nye stormagtsdrømme
  • Et stadigt mere ustabilt Mellemøsten
  • Migrationsstrømme over Middelhavet

Et erfarent lederskab

Den form for uro kan nemt skabe bekymringer. Og derfor skal vi tænke os godt om. Træffe de rigtige beslutninger, også når de er svære.

Det gælder også i dansk politik, hvor der i en tid med stigende 
splittelse og opbrud er brug for samling. Det kræver et erfarent og robust lederskab. En sikker hånd på rattet. Det tilbyder Venstre.

Stærk international stemme

En verden i opbrud kræver europæisk sammenhold. Derfor skal Danmark tage sin del af ansvaret. Vi skal bekende os til fællesskabet. Og vi skal vise i både tale og handling, at vi er en del af det internationale samfund. I EU, i NATO og i FN.

Bedre forsvar af Danmark

Vi skal tage truslerne udefra alvorligt – og vi skal handle i tide, 
så vi kan stå imod. Derfor øger vi i disse år Danmarks forsvarsbudget med mere end 14 mia. kr., så vi styrker vores bidrag til NATO og gør endnu mere for at sikre fred og stabilitet i Europa og i vores nærområder.

Frihandel gør os rigere

Vi vil styrke det internationale samarbejde, sikre flere bæredygtige frihandelsaftaler og et bedre indre marked i EU. Det giver flere arbejdspladser i Danmark.

Vores virksomheders eksport til lande i hele verden understøtter over 800.000 danske arbejdspladser. Og EU-samarbejdet alene sikrer en almindelig dansk lønmodtagerfamilie 65.000 kr. mere i lønningsposen hvert år. Det skal vi ikke gamble med.

Ingen afstemning om at forlade EU

Mens andre partier vender ryggen til fællesskabet og vil følge 
Storbritannien ud af EU, siger Venstre klart nej.

Venstre kommer ikke på nogen som helst måde til at deltage i en regering, som vil have Danmark ud af EU. Vi kan sige helt klart: Vi kommer ikke til at gå med til en dansk afstemning om at forlade EU. Vi mener, at Danmarks naturlige plads er i EU. Det vil vi ikke gamble med.