Velkommen til Blåtlagt - Venstres nye podcast, hvor vi stiller skarpt på aktuelle politiske emner og gennem samtaler med gode Venstrefolk "blåtlægger" kursen for Danmarks Liberale Parti.

 

Episode 3 - Klare V-aftryk på ny sundhedsaftale

20. maj 2022

Efter tre års ventetid er der langt om længe landet en bred sundhedsaftale mellem regeringen og alle Folketingets partier.

Aftalen og ikke mindst forhandlingsforløbet bag aftalen gør Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, os klogere på i denne episode af Blåtlagt. 

Vært: Esben Oxenvad. 

Redigering: Thomas Schønning. 

Lyddesign: Thomas Eg.

 

Episode 2 - Tvangsfordeling af elever

12. april 2022

I dette afsnit zoomer vi ind på regeringens ønske om at tvangsfordele eleverne på de gymnasiale uddannelser ud fra deres forældres indkomst.

Det er Venstre lodret imod, og derfor har vi inviteret Morten Dahlin i studiet for at give en forståelse af, hvilke konsekvenser regeringens politik har for de unges personlige frihed.

Vært: Esben Oxenvad. 

Redigering: Thomas Schønning. 

Lyddesign: Thomas Eg.

 

Episode 1 - Krig i Europa, forsvarsforbehold og russisk gas

22. marts 2022

Hvordan bliver vi uafhængige af russisk gas? Hvad får Danmark ud af at afskaffe forsvarsforbeholdet? Og hvorfor er det vigtigt, at vi har indgået en forsvarsaftale, der sikrer, at budgettet til det danske forsvar i fremtiden kommer op på 2 pct. af BNP? Det er blot nogle af de ting, som vi i denne episode snakker om med Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Vært: Esben Oxenvad. 

Redigering: Thomas Schønning. 

Lyddesign: Thomas Eg.

 

Lyt også til vores Tidligere podcast

Du kan også lytte til Blåtlagts forgænger: Lyden af Venstre.