Velkommen til Blåtlagt - Venstres podcast, hvor vi stiller skarpt på aktuelle politiske emner og gennem samtaler med gode Venstrefolk "blåtlægger" kursen for Danmarks Liberale Parti.

 

Episode 9 - 100 dage i regering

24. marts 2023

Fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, er gæst når vi kigger tilbage på regeringens første 100 dage. 

Vi spørger blandt andet; Hvilke tydelige aftryk har Venstre fået sat de første 100 dage. Kunne man have fået flere skattelettelser igennem, hvis man var gået sammen med blå blok? Og så bliver der også tid til komme ind på både kælenavne og kæledyr.


Vært: Esben Oxenvad

Redigering: Thomas Schønning

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 8 - årsdagen for invasionen af ukraine

24. februar 2023

For et år siden rullede russiske kampvogne ind i Ukraine med kurs mod Kyiv, og pludselig var der krig på europæisk jord. Ingen af os troede vel rigtig på, at det kunne ske, men har vi været for naive? Hvordan har krigen forandret europæisk og dansk forsvarspolitik? Og hvad sker der her et år efter?

Det giver Venstres forsvarsordfører Mads Fuglede svar på i denne episode, der markerer årsdagen for invasionen af Ukraine.


Vært: Frederik Siiger

Redigering: Thomas Schønning

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 7 - Bertel haarder: En frygtløs tænker takker af

30. september 2022

Med over 50 år i den politiske arena er Bertel Haarder et menneske, der har opleveret mere end de fleste.

Hør ham blandt andet fortælle om møder med Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi og Cubas Fidel Castro. Og så løfter Bertel sløret for hvilken ministertitel, det ærgrer ham, at han aldrig fik lov at besidde.


Vært: Esben Oxenvad

Redigering: Thomas Schønning

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 6 - Flere skal eje egen bolig

12. august 2022

I denne uge præsenterede Venstre et nyt ambitiøst boligudspil, der skal gøre det lettere for flere danskere at købe en ejerbolig. 

Partiet foreslår blandt andet, at der skal gives en økonomisk håndsrækning til førstegangskøberne, så de får nemmere ved at komme ind på boligmarkedet. Derudover har Venstre sat en målsætning om, at der skal opføres over 122.000 nye ejerboliger over de næste 10 år. 

Denne episodes gæst er boligordfører, Heidi Bank.

Vært: Esben Oxenvad

Redigering: Thomas Schønning

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 5 - Grøn skattereform

1. Juli 2022

Der er landet en stor og bred aftale om en grøn skattereform, som skal give den grønne omstilling et rygstød – uden at der gås på kompromis med den økonomiske ansvarlighed. Men hvad indeholder aftalen egentligt? 

Det gør Venstres klimaordfører, Marie Bjerre, os klogere på i denne episode af Blåtlagt. 

Vært & redigering: Esben Oxenvad. 
 

Episode 4 - særudgave: Fogh og forsvarsforbehold

30. maj 2022

Hvordan er Putin at være i stue med? Hvad sagde George Bush til Anders Fogh, efter han havde kigget Putin dybt i øjnene? Og hvorfor ringede Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyy til Fogh i sidste uge?

Det og meget mere kan du høre om i denne særepisode af Blåtlagt, hvor tidligere statsminister og generalsekretær i NATO Anders Fogh kigger forbi til en snak om det danske forsvarsforbehold. 

Vært: Esben Oxenvad

Redigering: Thomas Eg

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 3 - Klare V-aftryk på ny sundhedsaftale

20. maj 2022

Efter tre års ventetid er der langt om længe landet en bred sundhedsaftale mellem regeringen og alle Folketingets partier.

Aftalen og ikke mindst forhandlingsforløbet bag aftalen gør Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, os klogere på i denne episode af Blåtlagt. 

Vært: Esben Oxenvad

Redigering: Thomas Schønning

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 2 - Tvangsfordeling af elever

12. april 2022

I dette afsnit zoomer vi ind på regeringens ønske om at tvangsfordele eleverne på de gymnasiale uddannelser ud fra deres forældres indkomst.

Det er Venstre lodret imod, og derfor har vi inviteret Morten Dahlin i studiet for at give en forståelse af, hvilke konsekvenser regeringens politik har for de unges personlige frihed.

Vært: Esben Oxenvad

Redigering: Thomas Schønning

Lyddesign: Thomas Eg

 

Episode 1 - Krig i Europa, forsvarsforbehold og russisk gas

22. marts 2022

Hvordan bliver vi uafhængige af russisk gas? Hvad får Danmark ud af at afskaffe forsvarsforbeholdet? Og hvorfor er det vigtigt, at vi har indgået en forsvarsaftale, der sikrer, at budgettet til det danske forsvar i fremtiden kommer op på 2 pct. af BNP? Det er blot nogle af de ting, som vi i denne episode snakker om med Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Vært: Esben Oxenvad. 

Redigering: Thomas Schønning. 

Lyddesign: Thomas Eg.