Sundhed og velfærd

Magten skal tilbage til folkestyret

Danskerne har siden marts måned skullet leve med en regering, der har været udstyret med magtbeføjelser, som ikke er set lignende siden Anden Verdenskrig. Venstre har derfor foreslået en ny epidemilov. 

Læs mere
Sundhed og velfærd

Foruroligende og samtidig dybt tragisk

Danskernes sundhed kommer først og er uden diskussion det vigtigste under denne coronapandemi, der har ramt hele verden og til stadighed påvirker vores liv og hverdag.

Læs mere
Forskning

Kraftige Venstre-aftryk på ny forskningsaftale

Med aftalerne om fordeling af forskningsreserven er partierne blevet enige om udmøntningen af 3,1 mia. kr. til forskning og innovation i 2021. Venstres fokus i forhandlingerne har været på den grønne omstilling, life science og havforskningsskibet Dana.

Læs mere
Økonomi og vækst

En nødvendig pakke for erhvervslivet

Fredag aften meddelte regeringen, at den med kort varsel så sig nødsaget til at pålægge danskerne en lang række restriktioner for at inddæmme en stigende corona-smitte.

Læs mere
Klima og miljø

Skattelettelser skal bane vejen for 1 mio. grønne biler

Venstre har et mål om, at der skal være en million grønne biler på de danske veje i 2030, og det stiller vi nu sammen med De Konservative og Radikale Venstre som fælles krav til regeringen i de igangværende forhandlinger om en klimaaftale på transportområdet.

Læs mere
Sundhed og velfærd

Mere gennemskuelighed under corona, tak!

Coronasmitten stiger igen i Danmark og resten af Europa. Det skal vi tage alvorligt. Danskernes sundhed er vores vigtigste prioritet. Men hvis vi skal kunne sikre danskernes sundhed, må vi først gøre os fortjent til deres tillid. Den tillid har vi kun, hvis folk kan se meningen med og logikken i de beslutninger, der træffes i relation til smittestigningen. Det har jeg efterlyst igennem længere tid.

Læs mere
Venstre

Klar til at smøge ærmerne op

Vi har taget hul på et nyt folketingsår, og samtidig er jeg tilbage i fuldt vigør oven på mit ufrivillige fravær i forbindelse med min operation for to diskusprolapser.

Læs mere
Økonomi og vækst

Minkbranchen skal hjælpes nu

I øjeblikket er den danske minkbranche hårdt ramt af COVID-19, og smitten breder sig fra besætning til besætning. Det har ført til en politisk beslutning om aflivning af millioner af mink. Og det skaber nu usikkerhed om branchens fremtid. Venstre foreslår, at eksperter, myndigheder og minkbranchen hurtigst muligt indkaldes til drøftelser om en langsigtet løsning, hvor vi tager stilling til både sundhed og minkbranchens overlevelse.

Læs mere
Forskning

Forskningsreserve: Venstre vil bruge 1,5 mia. kr. på grøn omstilling og styrke life science

Det er afgørende for mig, at Danmark bevarer sin grønne førerposition, at vi får sat turbo på den grønne omstilling, og at vi prioriterer ’life science’, som bl.a. dækker over klinisk og biologisk forskning.  

Læs mere
EU-politik

Nu skal undertrykkelsen stoppe - For min søns og din skyld

Læs mere
Sundhed og velfærd

Testkaos: Regeringen har sovet i timen

På trods af løfter om det modsatte fra regeringen er der stadig alt for lange ventetider i hele landet for at blive testet for corona. Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, kalder det ”fuldstændig uholdbart” og ser med stor bekymring på situationen.

Læs mere
EU-politik

Den zigzaggende regering

Regeringen poster statslige penge ud til virksomhederne med den ene hånd, mens de gør livet sværere for samme virksomheder med den anden hånd. Det giver ikke mening. Når Danmark skal nå sin ambitiøse klimamålsætning på 70 pct. i 2030 og vores fælles EU-målsætning om at være CO2-neutrale i 2050, så er det helt afgørende, at virksomhederne spiller en stor rolle. Deres rolle er ikke bare at reducere udledning. Deres rolle er i høj grad at finde på nye og bæredygtige måder at gøre alting på og med dem omstille markedet.

Læs mere
Økonomi og vækst

Rød finanslov - en dyr omgang for danskerne

Den socialdemokratiske regering misser med sit forslag til finanslov en helt central chance for at få Danmark på sporet efter corona-krisen. Den brænder faktisk et straffespark - uden målmand.

Læs mere
Sundhed og velfærd

En reform af sundhedsvæsenet haster fortsat

Et stærkt og trygt offentligt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundsten i vores fælles velfærdssamfund. Det er vigtigt for os alle som danskere.

Læs mere
Vis flere