Sundhed og velfærd

Region gør op med regeringens forringede behandlingsgaranti

Venstres sundhedsordfører - Sophie Løhde

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde glæder sig over, at Region Sjælland nu tager kampen op med regeringens forringelser af behandlingsgarantien.

Region Sjælland med Venstres Jens Stenbæk i spidsen har valgt at trodse regeringens forringelser af patienternes ret til hurtig behandling.

Da Venstre sidst sad i regering, blev det udvidede frie sygehusvalg indført. Det sikrede, at alle patienter fik ret til behandling inden for 30 dage, hvilket fik ventetiderne til at falde markant. Da regeringen kom til, forringede den behandlingsgarantien for en stor gruppe patienter. Nu har Region Sjælland vedtaget, at alle patienter skal have behandling inden for 30 dage. 

- Regeringen stiller sig desværre konsekvent på systemets side og er mere optaget af at bekæmpe privathospitaler end ventelister. Venstre ønsker en anden vej, og jeg er rigtig glad for, at Region Sjælland nu viser vejen – oven i købet med et næsten enigt regionsråd bag aftalen. Det er flot, siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde.

- Det er godt, at regionen gør oprør mod regeringen. Under SR-regeringen har absolut ingen patienter fået forbedret deres ret til behandling. Omvendt har rigtig mange patienter fået forringet deres behandlingsgaranti.

Jens Stenbæk har til Politiken forklaret, at en af grundene til, at regionen nu giver alle patienter ret til behandling inden for 30 dage, er, at to borgere i samme region med samme lidelse, der skal i behandling på hver deres sygehus, kan komme til at vente henholdsvis 30 og 60 dage, selv om de fejler det samme.

- Det er rigtig positivt, at Region Sjælland nu forsøger at minimere den nuværende ulighed i patienternes adgang til behandling, som regeringens forringelser af det udvidede frie sygehusvalg har medført, hvor nogle patienter gives en ventetidsgaranti på 30 dage, og andre patienter med samme lidelse gives en ventetidsgaranti på to måneder, siger Sophie Løhde.