Venstre

Jacob Panton-Kristiansen tildelt Venstres frihedspris

Venstres Frihedspris går i år til soldaterveteranen Jacob Panton-Kristiansen, fordi han står som en værdig repræsentant for alle de danske mænd og kvinder, som kæmper for friheden fjernt fra Danmarks grænser. Prisen uddeles hvert år som en hyldest til personer eller projekter, som gør en forskel. Og her har Jacob Panton-Kristiansen udmærket sig.

Jacob er et forbillede. En ægte helt. I en skudveksling blev han hårdt såret og kæmpede sig af egen kraft tilbage i kampvognen for ikke at udsætte sine soldaterkammerater for fare. Mandskabet redede livet. Men Jakob døde. Næsten. Ingen troede, at Jacob nogensinde ville genvinde sin førlighed – men han tog kampen op, og i dag er han i vores midte, siger Lars Løkke Rasmussen.  

- Gennem sit arbejde i Veteranskytterne gør Jacob også en stor forskel for andre veteraner ved at hjælpe soldaterne til at fastholde deres identitet som netop soldater, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Vi skylder Jacob og alle andre danske udsendte stor tak for deres uvurderlige indsats i kampen for frihed.

Alle veteraner skal have den hjælp og anerkendelse, de har fortjent. Derfor har regeringen gennemført et servicetjek af veteranindsatsen, som bl.a. sikrer, at veteraner får bedre hjælp til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, og at de veteraner, der kommer hjem med psykiske skader, får bedre behandlingstilbud.  

- Mange kommer hjem med ar på både krop og sjæl, fordi kampen for tryghed og sikkerhed er hård. Derfor skal alle danske udsendte naturligvis også vende hjem til sikkerhed og ordentlig hjælp i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.