Økonomi og vækst

For få nye arbejdspladser i finansloven

Foto: Venstre

Med finanslovsaftalen med venstrefløjen har regeringen pakket en dårlig økonomi, manglende vækst, øget gæld og en eksplosion i asyludgifterne ind i et meget tyndt stykke rødt papir.

Det siger Venstres finansordfører Peter Christensen.

- Den rummer ikke et eneste vækstskabende initiativ. Det er forstemmende i en situation, hvor der har været negativ vækst i Danmark to år i træk, og hvor der kun er udsigt til meget lille vækst i år. Uden økonomisk vækst og uden danske arbejdspladser bliver der slet ikke råd til fremtidens velfærd, siger Peter Christensen.

Tværtimod øger finansloven gælden, og den ville formentlig overskride EU-grænsen for offentligt underskud, hvis ikke regeringen havde brugt af fremtidige skatteindtægter fra pensionsmidlerne.

- Samtidig er det decideret dumt, at regeringen nu vil afskaffe BoligJobordningen, som har været en kæmpe succes. Den har ifølge Dansk Byggeri skabt 5.000 arbejdspladser og har været brugt af tusindvis af danskere, siger Peter Christensen. 

 - Jeg tror, danskerne faktisk er mere optagede af, at der bliver skabt flere arbejdspladser, end af at der nu bliver opfundet endnu en ny overførselsindkomst, som trækker folk væk fra arbejdsmarkedet. Og der må vi jo bare spørge regeringen. Skaber den her finanslovsaftale flere arbejdspladser? Nej, det gør den ikke.