Venstre

10-års jubilæum i dag: den blå tråd i Venstre

I dag kan statsminister Lars Løkke Rasmussen fejre 10 år som formand for Venstre.

I Venstre fylder historien meget. Fortiden skal hverken glemmes eller omskrives. For i Venstre er vi stolte af vores fortid. Vi praler ikke med den. Men vi fralægger os heller ikke ansvaret for de positive fremskridt, Danmark har oplevet.
 
I det moderne Venstre er der en blå tråd i lederskabet. Fra Henning Christophersen til Uffe Ellemann-Jensen og videre til Anders Fogh Rasmussen. Og i naturlig forlængelse heraf - Lars Løkke Rasmussens virke som formand og statsminister.

Siden systemskiftet i 1901, som gav Venstre den første af – indtil videre – 11 statsministre, er der bygget ovenpå og videre. Aktuelle og fremadrettede udfordringer vurderes altid i lyset af tidligere tiders liberale tankegods.
 
Med andre ord: Der skal være en blå tråd. Og den handler om at tage ansvar.
 
I 14 ud de seneste 18 år har Venstre ledet regeringen. Det har været år præget af massiv udvikling og store udfordringer internationalt. I al den tid har Danmark stået som en fast klippe i et oprørt hav. Som et land, der nok forandrer sig, men som altid står fast på dybe rødder.
 
Det er ikke mindst Venstres fortjeneste. Vores fokus på at skabe forandring for at sikre velstand og velfærd til danskerne, har om noget være udslagsgivende for, at Danmark i dag er en af de rigeste, tryggeste og mest succesfulde nationer i verden.
 
Den unikke balance mellem frihed og fællesskab er vigtig for Venstre. Og som den liberale analyse fra Venstres formand lyder anno 2019:
 
”Friheden skal være så stærk, at det enkelte menneske ikke føler sig bundet. Og fællesskabet skal være så stærkt, at man føler sig tryg og tør gå linen ud.”
 
Tillykke med de 10 år i spidsen for Venstre, Lars!