Trafik

Fart med fornuft

Det skal være muligt at køre hurtigere på vejstrækninger, hvor det trafiksikkerhedsmæssigt er forsvarligt.

Læs mere

Arbejdsmarked

10.800 færre kontanthjælpsmodtagere på ét år

I dag kunne jeg læse i Berlingske, at på bare ét år er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med 10.800.

Læs mere

Trafik

Vejene er Danmarks livgivende blodårer

I medierne bliver den transportpolitiske debat ofte fremstillet med et forenklet og sensationspræget billede af, at enten er man til asfalt, eller også er man til kollektiv transport. Enten er man sort eller grøn. 

Læs mere

Venstre

Lars Løkke Rasmussens grundlovstale 2017

Jeg ser de bøgelyse øer ud over havet spredt,så skært og skønt i solen, som aldrig jeg har set.Jeg ved det, som de ligger der, så er der kun så kort,fra grænse og til grænse. Men dette land er vort.”

Læs mere

Venstre

Kristian Jensens tale ved grundlovsdag 2017

I starten af maj måned var en af mine gode veninder til koncert i Boxen i Herning - med sin datter på 13 år.  

De skulle opleve popsangerinden Ariana Grande.

Læs mere

Folkeskole og uddannelse

Alle unge skal blive til noget

Når knap 50.000 unge i dag står i ingenmandsland uden job eller uddannelse, ja, så er der altså noget galt.

Læs mere

Økonomi og vækst

Den besynderlige diskussion om ulighed

En samlet venstrefløj insisterer med jævne mellemrum på at stirre sig helt blind på ren matematik, når uligheden går en decimal op eller ned.

Læs mere

Arbejdsmarked

Borgeren først - en mere sammenhængende offentlig sektor

I Danmark har vi på mange måder et af verdens bedste velfærdssamfund - med rigtig mange fagligt dygtige og engagerede medarbejdere.

Læs mere

Trafik

Fartkontrol med fornuft

Farten på de danske vej skal kontrolleres med fornuft. Formålet med fartkontrol er at redde menneskeliv og udgå alvorlige ulykker. Formålet er ikke at skrabe penge ind i statskassen.

Læs mere

Trafik

Fart med fornuft – 90 km/t på flere sikre landeveje

Regeringen lægger nu op til at gøre en forsøgsordning med højere hastighed på udvalgte strækninger permanent. Det glæder Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, som mener, at det kan være med til at styrke mobiliteten i Danmark. 

Læs mere

Trafik

Venstre: Ældre skal skånes for bøvl med kørekort

Venstre har i flere år foreslået at fjerne aldersgrænsen for obligatorisk lægetjek ved ældre borgeres fornyelse af kørekort. Derfor er det glædeligt, at regeringen nu fremsætter et lovforslag om at fjerne alderskravet for kørekort til ældre. 

Læs mere

Folkeskole og uddannelse

Alle unge skal hjælpes godt på vej

En jungle af tilbud og en labyrint af muligheder; alligevel står omkring 70.000 unge i ingenmandsland – uden job eller uddannelse - syv år efter, at grundskolen er afsluttet. Det skal vi have rettet op på, fordi alle unge fortjener at komme godt på vej. 

Læs mere

Trafik

Ny, moderniseret taxilov på plads

Regeringen har i dag indgået en aftale med samtlige partier i Folketinget på nær Enhedslisten og Alternativet om rammerne for en modernisering af taxiloven. Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen glæder sig over aftalen, som har været tiltrængt:

Læs mere

Trafik

Fartkontrol skal redde menneskeliv

Lov er lov. Og lov skal holdes. Det gælder naturligvis også for de fartgrænser, der er fastsat i loven. Men når det gælder politiets fartkontrol, så skal vi holde os formålet med fartkontrol for øje: Formålet er at redde menneskeliv og undgå de ulykker i trafikken, der skyldes for høj fart. Formålet er ikke at skrabe så mange penge som muligt ind til statskassen. 

Læs mere
Vis flere