Folkeskole og uddannelse

Alle unge skal blive til noget

Når knap 50.000 unge i dag står i ingenmandsland uden job eller uddannelse, ja, så er der altså noget galt.

Læs mere

Vi skal have alle elever med

I dag har vi desværre alt for mange børn, som må fejre sidste skoledag uden at kunne stave eller regne tilstrækkelig godt til at komme videre i uddannelsessystemet eller få et job.

Læs mere

Økonomi og vækst

Den besynderlige diskussion om ulighed

En samlet venstrefløj insisterer med jævne mellemrum på at stirre sig helt blind på ren matematik, når uligheden går en decimal op eller ned.

Læs mere

Arbejdsmarked

Borgeren først - en mere sammenhængende offentlig sektor

I Danmark har vi på mange måder et af verdens bedste velfærdssamfund - med rigtig mange fagligt dygtige og engagerede medarbejdere.

Læs mere

Med bandepakken sætter vi hårdt mod hårdt

Bander og rockere har alt for længe skabt utryghed for helt almindelige danskere. Derfor har regeringen stået i spidsen for en bandepakke med 35 initiativer, der skal stække rockernes og bandernes hærgen.

Læs mere

Trafik

Fartkontrol med fornuft

Farten på de danske vej skal kontrolleres med fornuft. Formålet med fartkontrol er at redde menneskeliv og udgå alvorlige ulykker. Formålet er ikke at skrabe penge ind i statskassen.

Læs mere

unnamed

Læs mere

Trafik

Fart med fornuft – 90 km/t på flere sikre landeveje

Regeringen lægger nu op til at gøre en forsøgsordning med højere hastighed på udvalgte strækninger permanent. Det glæder Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, som mener, at det kan være med til at styrke mobiliteten i Danmark. 

Læs mere

100 dage i fællesskab

Venstre har nu siddet i regering i godt 600 dage. Heraf præcis 100 dage i fællesskab med vores nye regeringspartnere i Trekløverregeringen.

Læs mere

Trafik

Venstre: Ældre skal skånes for bøvl med kørekort

Venstre har i flere år foreslået at fjerne aldersgrænsen for obligatorisk lægetjek ved ældre borgeres fornyelse af kørekort. Derfor er det glædeligt, at regeringen nu fremsætter et lovforslag om at fjerne alderskravet for kørekort til ældre. 

Læs mere

Folkeskole og uddannelse

Alle unge skal hjælpes godt på vej

En jungle af tilbud og en labyrint af muligheder; alligevel står omkring 70.000 unge i ingenmandsland – uden job eller uddannelse - syv år efter, at grundskolen er afsluttet. Det skal vi have rettet op på, fordi alle unge fortjener at komme godt på vej. 

Læs mere

Kassen skal smækkes i for danske syrienkrigere

Det er en skandale. Selvfølgelig skal man ikke kunne modtage hverken førtidspension, sygedagpenge eller andre velfærdsydelser, mens man kæmper for Islamisk Stat fjernt fra Danmark.

Læs mere

Regeringen indgår aftale, der sikrer bedre lægedækning

Alle danskere skal have en nem og lige adgang til en læge, der hvor man bor. Det handler om tryghed. Trygheden i at vide, at når vi selv eller vores nærmeste rammes af sygdom, kan vi nemt og hurtigt få hjælp. Den tryghed skal alle danskere have – uanset hvor i landet de bor. 

Læs mere

Trafik

Ny, moderniseret taxilov på plads

Regeringen har i dag indgået en aftale med samtlige partier i Folketinget på nær Enhedslisten og Alternativet om rammerne for en modernisering af taxiloven. Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen glæder sig over aftalen, som har været tiltrængt:

Læs mere
Vis flere